Programy dla firm - InsERT
Wróć do wyszukiwarki

e-Pomoc techniczna

Subiekt GT – Jak ustawić naliczanie opłaty od środków spożywczych (opłata cukrowa) na zamówieniu zaliczkowym od klienta?

Program: InsERT GT, Subiekt GT

Kategoria: Dokumenty, Konfiguracja, Parametry

​W celu włączenia w programie Subiekt GT naliczania opłaty od środków spożywczych (opłata cukrowa) na zamówieniu zaliczkowym od klienta należy:

1. Z listy modułów wybrać Administracja – Parametry, a z listy parametrów Zamówienie zaliczkowe od klienta.



2. W oknie, które się wyświetli przejść na zakładkę Inne i ustawić w sekcji Opłata od środków spożywczych (opłata cukrowa) jedną z trzech opcji:

  • nie naliczaj – opłata nie będzie naliczana na fakturze
  • naliczaj wg kontrahenta – opłata będzie naliczana zgodnie z ustawieniami w kartotece kontrahenta
  • naliczaj zawsze – opłata będzie naliczana zawsze, niezależnie od ustawień w kartotece kontrahenta.

Dodatkowo można skorzystać z opcji Dodaj kwotę opłaty do ceny netto. Zakreślenie tego znacznika spowoduje, że gdy towar podlega opłacie cukrowej, to cena netto będzie powiększana o kwotę opłaty cukrowej​. Zmiany zapisać przyciskiem OK.

​​

​Temat należy do Parametrów zamówienia zaliczkowego od klienta.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Czy artykuł był pomocny?TAKNIE

Dlaczego artykuł oceniasz jako nieprzydatny?

Dziękujemy za opinię
drukujWróć do wyszukiwarki